Д-р Никова

Усмивката е ключът към красотата!

 • Прецизност
  Внимателна и точна диагностика
 • Перфектност
  Стремеж към създаване на перфектни усмивки
 • Любов
  Подход винаги с много любов към професията

Запазване на час

Запазете удобен за Вас час в удобен за вас ден, за да бъдете удовлетворени напълно от услугите, предлагани от д-р Никова

Уточнете проблема

Навременното уточнение на проблема може да предотврати нежелани усложнения. Не отлагайте!

Помощ от специалист

д-р Никова е лекар по дентална медицина с изключителна насоченост в сферата на ортодонтията и естетичната дентална медицина

Диагностика

Правилната диагностика е ключът към правилното лечение

При спешност? Нужна Ви е помощ?

Преглед

Прегледът е началният и най-важен етап от последващото лечение. Доверете ни се!

Обслужване

Внимателната и приятна работа е на първо място за нас.

Материали

Използваните материали са от най-висок клас.

Пол

Лечение и преглед се извършва на деца, мъже и жени от всички възрасти

Диагностика

Точната диагностика води до правилното лечение

Кабинет

Кабинетът разполага със съвременна и модерна техника.

X

Ортодонтията е дял от денталната естетична медицина ,която има за цел подобряване на захапката и визията на съзъбието.

Съвременната ортодонтия е бързо развиваща се дисциплина.Преди години ортодонтското лечение е било прилагано само при деца и младежи.Днес все по-успешно се коригират проблемите с подреждането на зъбите и отклоненията в захапката и при възрастни пациенти.

Изправянето на зъбите има не само естетичен ефект,но и също води до решение на много други стоматологични проблеми,като например неефективно поддържана орална хигиена вследствие на кривите зъби.

X

Ендодонтията е област от денталната медицина, която е насочена към заболяванията на зъбната пулпа(нерва на зъба) и техните усложнения. Целта на ендодонтията(кореновото лечение) е правилно почистване, обработване и херметично запълване на кореновите канали и възстановяване на зъба. За постигане на тази цел д-р Никова използва най-съвременни методи и материали. Правилно проведеното ендодонтско лечение в много случаи е единствената възможност да се запази зъба в дългосрочен план.
Ендодонтските дейности включват:
-лечение на пулпит
-лечение на остър периодонтит
-лечение на гранулом
-релечение на недобре запълнен зъб
-отстраняване на счупен канален инструмент

X

Пародонтологията е раздел от денталната медицина, който се занимава с лечението на пародонталните заболявания. Заболяванията на венците често преминават безшумно, което означава,че симптомите се появяват, когато болестта напредне. За превенция и навременна диагностика на пародонтита е необходимо отстраняване на възпалителния процес чрез редовно премахване на плака и зъбен камък.
Гингивит - възпаление на венците. Първите симптоми, които обикновено пациентите забелязват са кървене при миене на зъбите, подути или зачервени венци, понякога болка във венците и лош дъх. Важно е да се знае, че Гингивитът е първата и най-начална фаза на пародонтално заболяване и, че това състояние е напълно лечимо, както и, че нелекуваният Гингивит обикновено са задълбочава в Пародонтит.
Пародонтитът обикновено е резултат от нелекуван гингивит и е доста по-сериозна диагноза. При това заболяване процесът вече е достигнал дълбоките слоеве на пародонта и е засегнал костта, която поддържа зъбите. Пародонтита е лечимо заболяване и лечението му не бива да се отлага, защото това води до задълбочаване на състоянието и на нарушенията на тъканите. Нелекуваният пародонтит може да доведе до загуба на зъби!

X

Децата изискват специално внимание при прегледа и лечението. За Вашите деца посещенията при нас ще са приятно преживяване.Редовните профилактични прегледи предотвратяват ранната поява на кариесии отстраняване на вече получени усложнения или ортодонтски проблеми.

Силанизиране на детските зъби - На 6 годишна възраст пробиват първите постоянни зъби и е наложително те да бъдат силанизирани, за да се намали риска от кариес. Зъбните силанти представляват специални течливи смоли, които могат да се втвърдят под действието на синя светлина и наподобяват фотополимерните пломби. Те се нанасят по дъвкателната повърхност на зъбите, където се намират така наречените ямки и фисури, които са трудно достъпни за почистване от хранителни остатъци и бактерии. Обикновено силантите се поставят на постоянните зъби на детето между 5 и 9 годишна възраст. Това е удобен момент, защото се предполага, че на току що порасналите постоянни зъби няма кариес. За съжаление много от децата в България имат кариеси дори и в тази възраст и са закъснели за поставяне на силант. Хубаво е родителите да бъдат запознати с положителният ефект от поставянето на силанти.

X

Плътните, обемни устни често се смятат за признак на добро здраве, красота и младост. Независимо дали сте родени с тънки устни или устните ви са изтъняли поради естествените процеси на стареене, съществуват начини да ги подобрите.

Филърите за устни са специално създадени да попълнят устните и да придадат добра форма и контур.Процедурата се извършва с местна упойка ,отнема около 20-30 мин, , а действието на упойката започва да изчезва след около 15 минути . След това може да се върнете към ежедневието си , но не бива да планирате събития като сватба или друго важно мероприятие, тъй като може да получите синки , които траят около седмица.

Кога е разумно попълването на устните с хиалуронова киселина:

 • Ако устните Ви винаги са били тънки и изчезват, когато се усмихвате
 • Вие се чувствате неловко за това как изглеждат устните Ви
 • Когато по-пълните устни ще балансират лицето си
 • С напредване на възрастта, устните Ви са станали по-тънки и розовата им час се обърнала навътре
 • Като начин за корекция на пушаческите бръчки

Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-безопасният, бърз, временен и естествен начин за това.

Странични ефекти и рискове

Страничните ефекти на филърите с хиалуронова киселина за уголемяване на устни са временни и продължават само няколко дни. Те могат да включват:

 • Посиняване на мястото на инжектиране
 • Оток
 • Зачервяване и болезненост на мястото на инжектиране
 • Неравности

Кога не трябва да се инжектира

 • Ако имате инфекция или дерматит на устните
 • Ако имате херпес на устните в момента на процедурата
 • Ако страдате от диабет
 • Ако боледувате от кожна туберкулоза
 • Ако имате проблеми с кръвосъсирването

д-р Никова работи само с филърите на Filorga.
Резултатите категорично доказват превъзходството на Filorga Art Filler пред всички известни до сега филъри и дават категорично основание да се твърди, че има нов златен стандарт във филърите.
Превъзходство в продължителността на ефекта:резултатите са видими до 18 месеца след поставяне.
Превъзходна безопасност:Не се намират признаци на усложнения дори 18 месеца след инжектиране.
За повече информация потърсете ни на тел:0888/804821
Промяната започва със запазване на час за консултация!

X

Естетична дентална медицина - В днешно време много хора търсят начин да подобрят своята усмивка.Естетичната стоматология е изкуство, професионализъм и любов за извършване на корекции във формата, размерите и цвета на зъбите с цел постигане на желаната от вас хармония. Тя може да включва:Професионална хигиена, Избелване на зъбите, Бондинг(директно възстановяване чрез наслагване на фотополимер), Зъбни мостове и корони.
Избелване:Естественият цвят може да бъде променен поради редица причини:
Тютюнопушене, употреба на кафе, чай, червено вино и други храни и напитки, съдържащи оцветители;
Натрупване на зъбен камък и плака.
Употреба на антибиотици (най-често от групата на тетрациклините), когато се формират зъбите в ранна детска възраст.
Почти всеки може безопасно да избелва зъбите си. Избелващите продукти не променят цвета на пломби и коронки. Избелването бива два вида - в кабинета (офис избелване) и в домашни условия.
- Офис избелване - Подходът ни към всеки един пациент при избелване е индивидуален като се съобразяваме със състоянието на неговите зъби, с тена на кожата, с времето за което иска да постигне желания резултат. Процедурата в кабинета отнема 1 - 1,5 часа. Върху зъбните повърхности се нанасят няколко апликации избелващ гел. Светват се със специална лампа, за да се ускори процеса на избелване. Ефектът е видим веднага. Препоръчваме в първите 2-3 дни след манипулацията да се избягват храни и напитки, съдържащи оцветители, а пушенето да се ограничи. Препоръчва се да се ползват избелващи четки, пасти и разтвори, които ще запазят избелващия ефект по-дълго.Процедурата се извършва обикновено веднъж годишно.
- За домашното избелване се вземат отпечатъци от зъбите, отливат се модели и по тях се изработват меки шини от силикон, които плътно прилепват по зъбите. В тях се нанася малко количество избелващ гел, който е почти два пъти по-слаб от гела за офис избелване. Препоръчително е да се спи с шините, за да се осигури необходимото време за действие на гела. Носят се 8 - 10 дн в зависимост от желаната степен на избелване.
Бондинг: Бондингът е процедура, чиято цел е корекция на несъвършенства във формата и големината на зъбите (най-често предните), при отчупване или разстояния между тях. Процедурата е с минимално изпиляване, а с тази услуга зъболекарят ще промени коренно усмивката ви. Голямо предимството е, че е по-евтин вариант от фасетите и най-често работата приключва в едно посещение. При бондинга важат всички принципи, които се отнасят и за естетичните пломби.
Корони и мостове: Коронките се изработват при големи разрушения на зъбите, а мостовете – при липса на един или повече зъби.
Коронка - Коронка се изработва при голямо разуршение на естествения зъб и по естетични показания. Коронката може да се постави върху естествен зъб и върху имплант. Коронката обхваща плътно останалите зъбни тъкани и ги предпазва от допълнително увреждане. Коронка може да се постави при голямо разрушение, голяма пломба, след канално лечение (което е свързано с отслабване на зъба), оцветяване на зъба, неправилна форма и позиция на зъба в зъбната дъга. Видовете коронки,в зависимост от материала са: порцеланови,циркониеви,металокерамични,метални и платмасови. Мост се изработва при липса на един или повече зъби. Зъбите, които са съседни на липсващия, се изпиляват както за коронка.

X

Оралната хирургия е дял от денталната медицина, който включва всички оперативни интервенции в устната кухина:изваждане на зъби,имплантиране на зъбни импланти, отстраняване на фрактурирани зъби.

КОНТАКТИ

Свържете се с д-р Никова по възможно най-удобния за Вас начин !

Направете запитване